27 بهمن 1396, 8:58
کار کثیف داستان جوانی است که بدلیل مشکلات زندگی دانشگاه را رها کرده و حال با یک فرزند بیکار است و برای رهایی از این وضع نابسامان دست به مشروب فروشی میزند. پارادوکس اصلی فیلم جایی است که یک جوان که پیش از این دانشجوی رشته حقوق بوده حالا به علت فشار و البته خیال پردازی برای مهاجرت به آمریکا مشروب فروشی را به عنوان راه حلی برای این مشکل انتخاب می کند.
در ادامه تحلیل و نقد فیلم های دوره 36 جشنواره فجر سومین فیلمی که دیدم فیلم کار کثیف اثر آقای خسرو معصومی است.
با اینکه پیش از دیدن فیلم از نوع نگاه جدید به موضوعاتی از جمله روابط خانوادگی، مشکل مهاجرت و همچنین بیکاری گفته شده بود اما شما مورد جدیدی در فیلم نمی بینید و خوب تکرار مکررات است جوانی به علت بیکاری یا کم کاریش راه رسیدن به آرزو های خود را در مهاجرت می بیند در این میان پدری مدام با او صحبت می کند و سعی در منصرف کردنش را دارد ولی این بحث ها بجایی نمی رسد و جوان در منجلابی که برای خود درست کرده فرو می رود.
آغاز فیلم با سکانس های پایانی فیلم ابزار خوبی بود و انگیزه برای دیدن فیلم را ایجاد کرد ولی هرچه بیشتر جلو می رویم فیلم خسته کننده تر می شود. نمی توان گفت ریتم فیلم کند است ولی متاسفانه داستان آنقدر که کارگردان علاقه داشته کش دار نیست و بسیاری از سکانس ها اضافه است از جمله قسمت های مشروب فروشی و می توان این مشکل را با حذف این بخش ها در اکران عمومی حل کرد.
در وصف بازی ها هم می توان گفت بازی پدرام شریفی نسبتا خوب است و پیشرفت محسوسی نسبت به بازی او در فیلم متولد 65 دیده می شود اما آن نقش دوست داشتنی تر بود تا نقش فرهاد. بازی دیگر هم که میخواهم به آن اشاره کنم نقش محسن با بازی مهران نائل است که کاملا تکراری است و کپی بازی های قبلی او به ویژه در سریال های تلویزیون است.
پایان بندی فیلم با آنکه غافلگیر کننده بود و قطعا کسی انتظار غرق شدن ماشین در آب را نداشت اما می توان گفت بدترین پایانی که می توان برای فیلم متصور شد همین بود و دیگر اینکه غافلگیری مخاطب آن هم در فیلمی که فراز و نشیب زیادی نداشت خوب است اما این کار و در این فیلم جواب نداد و مخاطب بدون برداشت خاص و نتیجه گیری از سالن خارج می شود و به نظر می آید فیلم در موضوعات و محور های اصلی قصه خود گم شد.
منبع: سلام سینما