فیلم نوشت فیلم نوشت

اروند | جبار آذین
اروند | جبار آذین

اروند | جبار آذین

اروند فیلم متعهدانه ای از فیلمسازی مستعد است که سینما را در کنار بزرگانی چون شادروان رسول ملاقلی پور تجربه کرده است.

مقاله

نویسنده جبار آذین
اروند | جبار آذین

وی در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: فیلم بامحتوا، به نسبت خوش پرداختو ارزشی «اروند» سومین ساخته سینمایی پوریا آذربایجانی است؛ سینماگر جوان و با آتیه ای که فیلم نخست او «روایت های ناتمام» نتوانست رنگ اکران را به خود ببیند.

آذین ادامه داد: «اروند» کارگردانش را آشنا به قابلیت های سینما و تصویر نشان می دهد و کوشش های او را برای استفاده بیانی غیر کلیشه ای از زبان، ابزار سینما و معادل سازی های سینمایی برای اندیشه های جاری در ادبیات و زندگی آشکار می کند. آذربایجانی که در مسیر تجربه گرایی و ساخت آثار استاندارد همزمان به فرم و محتوا و روایت در فیلم هایش توجه دارد در فیلم خوب «اروند» با الهام گیری از تفکر مارکزی و اندیشه سیال ذهن که موضوع و بستر ده ها فیلم و سریال و رمان شده کوشیده است متناسب با تصویرسازی از کاراکترهای فیلمش و موضوعات ذهنی و عینی زندگی و مناسبات آدم هایش فرم و قالب و روایتی هماهنگ هم برای داستان دفاع مقدسی «اروند» بسازد.

این منتقد سینما با بیان اینکه این سینماگر علاوه بر حرکت در عرصه فرم و تجربه شکل های ساختاری سینما سعی کرده برای ظرف فیلمش مظروف و محتوای شایسته تدارک ببیند اظهار داشت: گزینش موضوعی بکر و تازه که تاکنون در هیچ اثر سینمایی ایرانی به آن پرداخته نشده یعنی بازگویی گوشه ای از حماسه و تراژدی شهدای غواص مضمون و سوژه داستان فیلم «اروند» را تشکیل داده است. فیلمساز با قرار دادن یک رزمنده جانباز اعصاب و روان در مرکزیت قصه فیلم کوشیده از طریق او و جریان سیال ذهن پر تلاطم این شخصیت که یونس نام دارد و سعید آقاخانی نقش او را به خوبی ایفا کرده است در بازسازی سینمایی رخداد بازگشت پیکرهای مطهر ۱۷۵ شهید غواص که طی عملیات تفحص در کنار دیگر شهدا یافت شده اند به توفیق رسد و روایتگر بخشی از دلاوری ها و مظلومیت های این شهدا باشد.

وی تأکید کرد: کارگردانی درست، فیلمبرداری خوب، موسیقی مناسب و همچنین بازی های خوب بازیگران فیلم، طناز طباطبایی، پانته آ پناهی ها و مهرداد صدیقیان در کنار بازی سعید آقاخانی در جان بخشیدن به شورها و شیون ها و زندگی حماسه سازان جبهه ها و سنگرداران پشت جبهه از راه زنده نمایی یادمانده ها و خاطرات یونس که ۲۷ سال پس از خاتمه جنگ همچنان با افکار، امیال و فضای جبهه و یاران همسنگرش در رویا و واقعیت زندگی می کند در حد پذیرش موفق بوده است.

آذین در خاتمه این گفتگو افزود: «اروند» فیلم متعهدانه ای از فیلمسازی مستعد است که سینما را در کنار بزرگانی چون شادروان رسول ملاقلی پور تجربه کرده است.

گفتنی است؛ در خلاصه داستان این اثر سینمایی آمده است: یونس جانباز اعصاب و روان دفاع مقدس، حالا بیست و هفت سال پس از پایان جنگ هنوز هم با خاطره هم رزمانش روزگار می‌گذراند. همراه شدن او با یک گروه تفحص اما اتفاقات تازه‌ای را در این جریان سیال ذهن وارد می‌کند.

منبع :cinemapress.ir

----- 0 0

مقالات مشاهده شده

یک کمدی با دغدغه‌‌های انسانی
یک کمدی با دغدغه‌‌های انسانی
چالش نقد شدن در دنیای مجازی ; گزارشی از نقدهای نماهنگ ما ایستاده ایم
چالش نقد شدن در دنیای مجازی ; گزارشی از نقدهای نماهنگ ما ایستاده ایم
برای جشنواره چه لباسی بپوشیم؛ نگاهی به پوشش هنرمندان در ایام جشنواره
برای جشنواره چه لباسی بپوشیم؛ نگاهی به پوشش هنرمندان در ایام جشنواره
فقدان بومی گرایی ; نگاهی به انیمیشن فیلشاه
فقدان بومی گرایی ; نگاهی به انیمیشن فیلشاه
 
آب، باد، خاک، اروند ; نگاهی به فیلم اروند
آب، باد، خاک، اروند ; نگاهی به فیلم اروند

آب، باد، خاک، اروند ; نگاهی به فیلم اروند

فیلم اروند، اگرچه فیلم کاملی نیست اما ویژگی های قابل توجهی دارد. تصویری که اروند از جانبازان اعصاب و روان و همینطور رزمندگان ارائه می کند، در عین انکه در ظاهر یادآور شخصیت های همیشگی فیلم های دفاع مقدس است اما در درون خود نطفه یک تحول گسترده را دارد. تحولی که اگر قرار است سینمای دفاع مقدس به حیات خود ادامه دهد، ناگزیر از آن خواهد بود.
Powered by TayaCMS